Спосіб одержання біологічно активної суміші (Патент на корисну модель № 80256) - Перепелиця, Олександр Петрович; Коваль, Тетяна Володимирівна; Самчук, Анатолій Іванович; Перепелиця, Володимир Олександрович (My University, 2013)
Спосіб одержання біологічно активної суміші методом змішування кальцієкарбонатної сировини з фосфатною кислотою. Фосфатну кислоту у складі вихідної суміші беруть у кількості 7,15-36,20 мас. %, а як кальційкарбонатну сировину використовують дефекат цукрового виробництва. The method for obtaining of biologically active mixture by mixing calcium carbonate raw material with phosphate acid. Phosphate acid in the initial mixture is taken in the amount of 7.15-36.20 mass. %, and as a calcium carbonate raw material is used for defecate of sugar production.
Keywords: кафедра харчової хімії; кальційкарбонатний осад; фосфатна кислота; біологічно активна суміш; calcium carbonate sediment; phosphate acid; biologically active mixture