Радзієвська, Ірина ГіронтіївнаПасічний, Василь МиколайовичЮщенко (Гончар), Наталія МихайлівнаБандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна2019-08-282019-08-282018Розробка оксистабільних композицій аюрведичних сумішей прянощів для косметичної промисловості / І. Г.Радзієвська, В. М. Пасічний, Н. М. Ющенко, У. Г. Кузьмик // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : матеріали Міжнародної науково-технічної конференції. – Київ : НУХТ, 2018 р. – С. 259–261.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30021Підтверджено, що олійний екстракт кардамону мають легколеткі компоненти фенольної природи: встановлено присутність монотерпенів а-тнену та 1,8-цинеолу, які складають легколеткі фракції ефірних олій. Це також обумовлюе антисептичні та бактерицидні властивості олійного екстракту кардамону та продуктів з його використанням. It is confirmed that the cardamom oil extract has lightweight components of the phenolic nature: the presence of monoterms of a-tannenum and 1,8-cineol, which make up an elastic fraction of essential oils, has been established. It also determines the antiseptic and bactericidal properties of the cardamom oil extract and its products.uk-UKаюрведаayurvedaкомпозиції прянощівspice compositionsкафедра технології молока і молочних продуктівкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівРозробка оксистабільних композицій аюрведичних сумішей прянощів для косметичної промисловостіArticle