Стеценко, Наталія ОлександрівнаУромова, Катерина Євгенівна2020-01-312020-01-312019Стеценко, Н. О. Характеристика сировини, призначеної для виробництва дієтичної добавки антиоксидантної дії / Н. О. Стеценко, К. Є. Уромова // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 14–15 листопада 2019 р. – Київ : НУХТ, 2019. – С. 12–14.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30562Широке використання дієтичних добавок має стати ефективною формою корегування харчового раціону конкретної людини, а також засобом первинної та вторинної профілактики багатьох хронічних неінфекційних захворювань. Наразі особливий інтерес представляють рослинні дієтичні добавки, що вводяться у рецептури харчових продуктів загального, функціонального і спеціалізованого призначення. Використання порошку горобини, зародків пшениці, пшеничних висівок та насіння амаранту дозволяє забезпечити антиоксидантні властивості збагаченого продукту.otherдієтична добавкаантиоксидантна діяпорошок плодів горобинизародки пшеницівисівкинасіння амарантуdietary supplementantioxidant actionrowan fruit powderwheat germbranamaranth seedsкафедра технології оздоровчих продуктівХарактеристика сировини, призначеної для виробництва дієтичної добавки антиоксидантної діїThesis