Музичний спротив українців у російсько-українській війні - Ісаєнко-Гонта, Анастасія Олександрівна; Приблуда, Людмила Михайлівна (My University, 2023)
Досліджено питання музичного спротиву українців у російсько-українській війні. Музика презентує духовнокультурний рівень нацiї на певному історичному етапі. Тому природно, що пiсня повинна вбирати лише найкращi мовнi традицiї, пильнувати їхню чистоту й водночас зберiгати своє мистецько-естетичне призначення. Сучасна українська пісня репрезентує потужний музичний спротив російській військовій агресії. Вона звучить на концертах в усьому світі та є образом спротиву демократії авторитарним режимам.
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; російсько-українська війна; музичний спротив; українська пісня; сучасна пісня; Russian-Ukrainian war; musical resistance; Ukrainian song; modern song