Сімахіна, Галина ОлександрівнаНауменко, Наталія ВалентинівнаКамінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна2023-03-212023-03-212023Сімахіна, Г. О. Механізм сповільнення процесів старіння біокомпонентами харчових продуктів / Г. О. Сімахіна, Н. В. Науменко, С. В. Камінська // Progressive re-search in the modern world : proceedings of the 5th International scientific and practical conference. – Boston : BoScience Pub-lisher, 2023. – Pp. 227-236https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/39268Вільні радикали мають бути присутніми у кожній клітині, беручи участь у суттєво важливих процесах; однак їхня концентрація не повинна перевищувати оптимальної для живого організму величини. Регулюється вона антиоксидантною системою, котра включає ферменти та вітаміни, які є природними компонентами більшості харчових продуктів. Free radicals have to be present in each cell as they take part in essential processes; however, their concentration should not exceed the amounts optimal for the live organism. It can be regulated by the antioxidant system that includes enzymes and vitamins - the natural components of the majority of foodstuffs.otherкафедра технології оздоровчих продуктівстаріннявільнорадикальні процесимембрани клітинактивне довголіттяприродні біоантиоксидантикафедра іноземних мов професійного спрямуванняМеханізм сповільнення процесів старіння біокомпонентами харчових продуктівArticle