Становлення та проблеми біотехнологічної освіти в Україні - Пирог, Тетяна Павлівна; Тодосійчук, Тетяна Сергіївна; Кошель, А. І. (My University, 2007)
Узагальнена інформація про історію розвитку біотехнологічної освіти в Україні з кінця 60-х років ХХ ст. до теперішнього часу, наведено коротку характеристику кафедр дев’яти вищих навчальних закладів України, що здійснюють підготовку інженерних кадрів для біотехнологічної промисловості. Обговорюються проблеми підготовки інженерів-біотехнологів в Україні (наявність і підготовка науково-педагогічних кадрів відповідної кваліфікації, практична підготовка студентів, наявність необхідної навчальної літератури, стан матеріально-технічної бази кафедр, відповідність навчальних планів стандартам вищої освіти, реалізація Болонського процесу). Information of since 60th XX century up to this time was summarized; short characteristic of chairs of nine Ukrainian High Schools that train engineers for biotechnological industry. The subject of the article is discussing problems of preparing engineers-biotechnologists in Ukraine (availability of educational personal with current qualification, practical students’ preparing, availability of necessary educational literature, conditions of chair’s technical base, accordance of educational plans and standards of high education, realization of bologna process).
Keywords: біотехнологія; вища освіта; інженерні кадри; biotechnology; high education; train engineers; кафедра біотехнології і мікробіології