Features and types of risks in life and health insurance in Ukraine - Demianchuk, Svitlana; Arych, Mykhailo; Levon, Mariia (My University, 2020)
У статті проаналізовано типи та особливості страхових ризиків, які покривають страхові компанії в Україні. Отримані дані показують, що є багато людей, яких не приймають на страхування. Наприклад, особи старше 75-97 років на момент підписання договору; інваліди І групи, а також особи віком до 18 років, яким присвоєна категорія дитини-інваліда; споживачі наркотиків, токсичних речовин, люди, які страждають алкоголізмом та перебувають на диспансерному обліку, особи із стійкими нервовими або психічними розладами, які перебувають на обліку в психоневрологічному диспансері; люди з діагнозом СНІД, а також ВІЛ-інфіковані; особи, які перебувають під слідством, або в'язні; особи, які страждають на рак.The paper analyses the types and features of insurance risks that are covered by life insurance companies. in Ukraine. The findings reveal that there are a lot of people who are not accepted for insurance. For example, persons over the age of 75-97 years at the moment of signing the application; persons with disabilities of group I, as well as persons under the age of 18 who have been assigned the category of disabled child; drug users, toxic substances for the purpose of toxic intoxication, suffering from alcoholism and being on dispensary records for any of the following reasons; Persons with persistent nervous or mental disorders who are registered at a psychoneurological dispensary; people diagnosed with AIDS as well as HIV-infected persons; persons under investigation or prisoners; persons suffering from cancer.
Keywords: страхування; ризики; життя; здоров’я; хвороби; ринок; insurance; risks; life; health; diseases; market; кафедра фінансів