Бобрівник, Леонід Дем'яновичРомановська, Тетяна ІванівнаМірошников, Олег МиколайовичМалінова, Наталія ЯковлівнаРомановський, Іван ЯкимовичЛевчук, Наталія Іванівна2012-12-042012-12-042000Оптимізація екстракції вуглеводів віджиму топінамбура / Л. Д. Бобрівник, Т. І. Романовська, О. М. Мірошников, Н. Я. Малінова, І. Я. Романовський, Н. І. Левчук // Наукові праці. - К. : НУХТ, 2000. - № 6. - С. 79-80.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4077Вивчався вплив гідромодуля, температури, рН та тривалості процесу на масову концентрацію вуглеводів в екстракті топінамбура. Встановлено оптимальні параметри водної екстракції: гідромодуль 10, тривалість 15 хв. при 420 С та інтенсивному перемішуванні. Виявлено, що зміна активної кислотності суттєво не впливає на вміст цукрів в екстракті.The effect of hydraulic, temperature, pH and duration of the mass concentration of carbohydrates in Jerusalem artichoke extract. The optimal parameters of water extraction: hydraulic 10, duration 15 min. at 42 C and stirring vigorously. Found that the change in active acidity did not significantly affect the sugar content in the extract.otherекстракції вуглеводівоптимізаціяextraction of carbohydratesoptimizationкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра фізикиОптимізація екстракції вуглеводів віджиму топінамбураArticle