Комплекси деяких металів з біологічно активними речовинами та їх аналітичне застосування - Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена Миколаївна; Грегірчак, Наталія Миколаївна (My University, 2014)
Встановлені оптимальні умови комплексоутворення, склад комплексів, розраховані константи стійкості деяких металів з лікарськими препаратами. Досліджена мікробіологічна активність комплексів. The optimum conditions of the reaction and the composition of complexs that is formed were found of some metals whis medicinal preparations. The microbiology activity complex was studied.
Keywords: комплексоутворення; лікарські препарати; іони металів; complexformation; medicinal preparations; metal ions; кафедра харчової хімії; кафедра біотехнології і мікробіології