Сучасна російська історіографія досліджень історії громадських сільськогосподарських товариств в кінці ХІХ - на початку ХХ ст. - Силка, Оксана Захарівна (My University, 2014)
Проаналізовано наукові праці сучасних російських дослідників, уяких висвітлено питання виникнення, функціонування та результатів діяльності сільськогосподарських товариств Російської імперії кінця ХІХ–початку ХХ ст. The article presents an overview of some articles of modern Russian researchers, which covers issues of emergence, functioning and performance of the Russian Empire’ agricultural societies during the late XIX – early XX century.
Keywords: сільськогосподарське товариство; громадська організація; громадська статутна ініціатива; agricultural society; social organization; public statutory initiative; кафедра гуманітарних дисциплін