Іванов, Євгеній ІгоровичШутюк, Віталій ВолодимировичВасилів, Володимир Павлович2022-05-242022-05-242022Іванов, Є. І. Вплив пандемії COVID-19 на розвиток ринку кави і кавових напоїв / Є. І. Іванов, В. В. Шутюк, В. П. Василів // Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства : збірник праць за підсумками XІ Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів, 12–13 травня 2022 р., м. Київ. – Київ : РВВ НУБіП України, 2022 – С. 245https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37484У роботі розглянуті причини зниження споживання кави викликані впливом економічної кризи спричиненої пандемією COVID 19, яка вплинула на обмеження імпортних поставок кави, а також занепадом сегмента HoReCa. Показано, що розроблення нових кавових напоїв являється дуже перспективним з огляду на ринок кави та функціональних напоїв. Основною перспективною сировиною для розроблення технологій кавових напоїв є солодові екстракти зернових культур. The reasons for the decline in coffee consumption due to the economic crisis caused by the COVID 19 pandemic, which affected the restriction of coffee imports, as well as the decline of the HoReCa segment. It is shown that the development of new coffee drinks is very promising given the market of coffee and functional drinks. The main promising raw materials for the development of coffee beverage technologies are malt extracts of cereals.кавові напоїспоживанняCOVID-19кафедра технології консервуванняcoffee drinksconsumptionCOVID-19Вплив пандемії COVID-19 на розвиток ринку кави і кавових напоївThesis