До питання оптимізації раціонів харчування військовослужбовців - Доценко, Віктор Федорович; Мурзін, Андрій Вадимович (My University, 2015)
Проблема вдосконалення раціону харчування військовослужбовців Збройних Сил (ЗС) України сьогодні є актуальною, в зв’язку з військовим конфліктом на сході України. Раніше, в умовах щорічного скорочення бюджету ЗС України та чисельності українського війська, вченими України приділялось мало уваги науковому обґрунтуванню харчових раціонів військовослужбовців, про що свідчить не значна кількість публікацій в науковій літературі. The problem of improving the diet of the Armed Forces (AF) Ukraine today is relevant due to the military conflict in eastern Ukraine. Earlier, in a reduction of the annual budget of the Armed Forces of Ukraine and Ukrainian troops numbers, Ukraine scientists paid little attention to scientific substantiation of military food rations, as evidenced not many publications in the scientific literature.
Keywords: раціон харчування; військовослужбовці; проблема удосконалення; military; problem of improvement; diet; кафедра готельно-ресторанної справи; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції