Розвиток управління талантами в системі менеджменту персоналу підприємства - Драган, Олена Іванівна; Пилипенко, Максим Леонідович (My University, 2021)
У статті досліджується управління талантами та його розвиток у системі менеджменту персоналу підприємства. Визначено, що у зарубіжній практиці на стратегічному рівні управління персоналом на зміну поняттю «управління людськими ресурсами» широко застосовується термін «управління талантами». Проаналізовані визначення науковців поняття «управління талантами», які підтверджують його спрямованість на стратегічний рівень управління персоналом. Дискусійним є авторське визначення поняття «талановитий працівник», і недостатньо визначені категорії персоналу, які до нього відносяться на підприємстві харчової промисловості. Запропоновано методичний підхід до оцінки рівня управління талантами на підставі визначення інтегрального показника, який дозволить знайти слабкі і проблемні його місця з метою подальшого удосконалення та усунення негативних тенденцій в розвитку персоналу підприємства.
Keywords: управління талантами; харчова промисловість; підприємство; система менеджменту персоналу; персонал; талановиті працівники; talent management; enterprise; food industry; system of personnel management; personnel; talented workers; кафедра економіки праці та менеджменту