Сиркова маса з антиоксидантними та синбіотичними властивостями - Задесенська, Ілона Валеріївна; Стеценко, Наталія Олександрівна (My University, 2024)
Для створення сирковї маси оздоровчої дії запропоновано ввести до її складу закваску пробіотичних мікроорганізмів, а також збагатити продукт пребіотиками – сиропом лактулози та харчовими волокнами ягід смородини. Консистенція продукту буде забезпечена додаванням агар-агару. Обрані види сировини будуть не лише підвищувати вміст харчових волокон у сирковому десерті, а й збагачувати його вітамінами, мінеральними речовинами та антиоксидантами, забезпечувати привабливі сенсорні показники. Включення збагаченої сиркової маси до раціону харчування може бути корисним для підтримки здоров'я шлунково-кишкового тракту, зміцнення імунної системи та поліпшення загального стану організму

In order to create curd mass with a health-improving effect, it is proposed to introduce a leaven of probiotic microorganisms into its composition, as well as to enrich the product with prebiotics - lactulose syrup and dietary fibers of currant berries. The consistency of the product will be ensured by the addition of agar-agar. The selected types of raw materials will not only increase the dietary fiber content in the cottage cheese dessert, but also enrich it with vitamins, minerals and antioxidants, provide attractive sensory indicators. Including enriched curd mass in the diet can be useful for maintaining the health of the gastrointestinal tract, strengthening the immune system and improving the general condition of the body
Keywords: сиркова маса; антиоксидантні властивості; синбіотичні властивості; функціональний харчовий продукт; функціональний інгредієнт; оздоровче харчування; curd mass; antioxidant properties; synbiotic properties; functional food; functional ingredient; health food; кафедра технології оздоровчих продуктів