Дороніна, Марта СергіївнаОлійник, Світлана Іванівна2024-05-152024-05-152023Дороніна, М. С. Підвищення ефективності виробництва зернових дистилятів / М. С. Дороніна, С. І. Олійник // Тренди Lean-виробництва та пакування харчової продукції : матеріали 12-ї Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 20 вересня 2023 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2023. – С. 95.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43134Під час отримання зернових дистилятів було вивчено вплив таких факторів, як: спосіб дистиляції (одно- та дворазова дистиляція), швидкість дистиляції, тривалість попереднього нагрівання збродженого сусла. Встановлено, що для отримання зернового дистиляту більш ефективною є одноразова схема дистиляції, яка дозволяє спростити технологічний процес, підвищити вихід дистиляту та збагатити його цінними ароматоутворюючими компонентамиDuring the production of grain distillates, the influence of such factors as: distillation method (single and double distillation), distillation speed, duration of preheating of fermented wort was studied. It was established that a one-time distillation scheme is more effective for obtaining grain distillate, which allows to simplify the technological process, increase the yield of distillate and enrich it with valuable aroma-forming componentsukзернові дистилятиgrain distillatesспосіб дистиляціїdistillation methodміцність збродженого суслафракціїfactionsспиртні напоїalcoholic drinksкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваПідвищення ефективності виробництва зернових дистилятівAbstracthttps://orcid.org/0000-0003-4127-8247