Формування конкурентного потенціалу промислових підприємств - Рябенко, Володимир Володимирович (My University, 2015)
Досліджено основні проблеми, з якими зіштовхнулися промислові підприємства в сучасних умовах. Шляхом узагальнення результатів наукових досліджень визначено сутність конкурентного потенціалу підприємства та його основних складових. Обґрунтовано сутність формування конкурентного потенціалу, яка полягає у створенні системи стратегічних ресурсів та відмітних компетенцій, ідентифікації ринкових можливостей, а також забезпеченні такого результату їхньої взаємодії, щоб досягти синергетичного ефекту у забезпеченні високого рівня конкурентоспроможності підприємства. Доведено визначальну роль конкурентного потенціалу у досягненні цілей підприємства. Визначено особливості формування конкурентного потенціалу в умовах кризи. Запропоновано основні напрямки формування конкурентного потенціалу. The basic problems faced by industrial enterprises in modern conditions are investigated. By generalizing the results of scientific research defines the essence of competitive potential of the enterprise and its main components. Formation of competitive potential - is to create a system of strategic resources and distinctive competencies, identifying market possibilities and providing such a result their cooperation to achieve synergies in ensuring a high level of competitiveness. Proven the decisive role of the competitive potential in achieving the company's aims. The features of formation of the competitive potential in the conditions of crisis. Basic directions of forming of competition potential are offered.
Keywords: кафедра економіки і права; конкурентний потенціал; підприємство; формування конкурентного потенціалу; конкурентні переваги; компетенції; competition potential; enterprise; formation of competition potential; competitive advantage; competence