Органічне виробництво в Україні і світі в контексті забезпечення сталого розвитку - Хоменко, Вікторія Русланівна; Соломка, Ольга Миколаївна (My University, 2019)
Обґрунтовано необхідність трансформації сільськогосподарських товаровиробників на органічні методи господарювання. Розкрито сутність органічного сільського господарства як поняття, що охоплює всі системи землеробства, що ґрунтуються на природних засобах і ресурсах, що враховують природні потреби рослинного і тваринного світу, навколишнього природного середовища, основною метою якого виступає процес виробництва екологічної (органічної) продукції, засвідченої міжнародними і національними екологічними сертифікатами. Проаналізовано переваги розвитку ринку продукції органічного сільського господарства в Україні.
Keywords: кафедра економічної теорії; органічне виробництво; сталий розвиток; продовольча безпека; organic production; sustainability; food security