Розроблення експрес-методу контролю мутності цукрових розчинів - Тихонюк, A. B.; Лотар, С. Л.; Клименко, Лариса Степанівна (My University, 2009)
Наведені результати дослідження каламутності продуктів Саливінківського цукрового заводу: очищеного соку, сиропу з випарки. Розроблено прилад для експрес-контролю каламутності продуктів. Встановлений діапазон довжин хвиль спектру випромінювання, що забезпечує стабільність вимірювання каламутності.

Adduced the results of research of turbidity of products of Salyvinkivskoho sugar factory: purified juice, syrup from evaporation. A device for rapid control of turbidity of products. Chosen wavelength range of the spectrum of radiation that ensures the stability of turbidity measurement.
Keywords: каламутність; turbidity; цукровий завод; якість; білий цукор; очищений сік; сироп з випарки; прилад; експрес-контроль; спектр випромінювання; довжина хвиль; sugar factory; quality; white sugar; refined juice; syrup from evaporation; appliance; express control; emission spectrum; wavelengths