Вплив пилу прянощів і спецій на працівників кухні - Шебеда, Анна Андріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна (My University, 2020)
Динамічний розвиток закладів харчування потребує постійного оновлення та розроблення нових страв. Майже кожна страва основної кухні відбувається з використанням прянощів, приправ та спеції. У роботі визначено небезпечні фактори у повітрі робочої зони працівників кухні, що використовують прянощі, приправи та спеції для виготовлення страв. Ідентифіковано заходи і засоби захисту здоров’я працівників закладу ресторанного господарства. The dynamic development of restaurants requires constant updating and development of new dishes. Almost every main course dish is made using seasonings and spices. The paper identifies hazards in the air of the work area of kitchen workers who use seasonings and spices for cooking. Measures and means to protect the health of restaurant employees have been identified.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; прянощі; харчова алергія; умови праці; небезпека; spices; food allergy; working conditions; hazard