Хімічний склад і термохімічні властивості кальцій карбонатного осаду цукрового виробництва - Перепелиця, Олександр Петрович; Самчук, Анатолій Іванович; Пищай, Іван Якович; Іщенко, Віра Миколаївна; Перепелиця, Володимир Олександрович (My University, 2012)
Методом мас спектроскопії (аналізатор IPC-MS ELEMENT-2 (Німеччина)) встановлено хімічний склад кальцій карбонатного осаду цукрового виробництва; термогравіметричним методом визначено температури вигорання органічний речовин і термічного розкладу кальцій карбонату, а також досліджено взаємодію кальцій карбонатного осаду з оксидами Бору, Силіцію, Ванадію, Молібдену і Вольфраму. Chemical composition of calciumcarbonate precipitate of sugar industry was established with method masspectroscopy (analysator IPC-MS ELEMENT-2 (Germany)); themperature interval of fire organic substances and thermal decomposition calcium caronate was established with method thermogravitometery; reactions calcium carbonateprecipitate and borum, silicium, vanadium, molybden and tungsten oxides were investigated.
Keywords: кальцій карбонатний осад; calcium carbonate precipitate; цукрове виробництво; хімічний склад; термогравіметричний аналіз; sugar industry; chemical composition; thermogravitometery analysis; кафедра харчової хімії