Туфекчі, Валентин ІвановичВересоцький, Юрій Іванович2024-03-042024-03-042019Туфекчі, В. І. Дослідження масообмінних процесів та гідродинамічних характеристик розпилювальних сушильних комплексів / В. І. Туфекчі, Ю. І. Вересоцький // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 85 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2019 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2019. – Ч.2. – С. 96https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41948Молочна сироватка містить у своєму складі до 50 % сухих речовин молока, що складає 36 % його енергетичної цінності, тому особливої актуальності набули питання використання її в харчових цілях при безвідходній переробці молока. Одним з найефективніших способів зменшення втрат сироватки та максимального використання всіх її компонентів є організація її переробки в концентрати, що довго зберігаються – сухі та згущені.Whey contains up to 50% of milk solids, which accounts for 36% of its energy value, so it is of particular relevance to use it for food purposes in waste-free milk processing. One of the most effective ways to reduce whey losses and maximize the use of all its components is to organize its processing into long-storage concentrates, such as dry and condensed milk.ukкафедра мехатроніки та пакувальної технікикафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуваннямасообмінні процесирозпилювальна сушаркапереробка молокаконцентратmass transfer processesspray dryermilk processingconcentrateДослідження масообмінних процесів та гідродинамічних характеристик розпилювальних сушильних комплексівArticlehttps://orcid.org/0000-0002-4853-5157