Лектини Bacillus subtilis біологічно активні речовини - Бурнашева, М. В.; Старовойтова, Світлана Олександрівна; Карпова, І. С. (My University, 2010)
Досліджено субодиничну організацію й регуляторні властивості позаклітинного сіалоспецифічного лектину сапрофітного штаму Bacillus subtilis ІМВ В-7014. Виявлено три ізоформи лектину, які різняться за фізико-хімічними та біологічними характеристиками. Встановлено, що однією з мішеней дії бактеріального лектину є ДНК-залежний синтез РНК. Investigated the regulatory subunit organization and properties of extracellular lectin sialospecific saprophytic strain of Bacillus subtilis IMV B-7014. The three isoforms lectin, which differ in physical, chemical and biological characteristics. Found that one of the targets of the bacterial lectin is a DNA-dependent RNA synthesis.
Keywords: лектини; біологічно активні речовини; Bacillus subtilis; lectins; biologicaly active substences; кафедра біотехнології і мікробіології