Формування сучасної економічної та юридичної термінології - Березовська, Ольга Владиславівна; Левурда, Олег Анатолійович (My University, 2012)
У статті розкрито основні принципи утворення слів-термінів іншомовного походження у мовленні спеціальностей і наведено порівняння їх значень в англійській та українській мовах.

In the article the main principles of modern economic and juridical terminology formation are exposed.
Keywords: термін; term; прагматичне функціонування; комунікативні потреби; комунікативні; когнітивні функції; інформативні функції; тематичні функції; pragmatic functionality; communicative needs; cognitive function; informative function; thematic function; кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації