Хоменко, Микола ДмитровичКалініченко, Микола Федорович2018-10-112018-10-112010Хоменко, М. Д. Коефіцієнт вилучення цукру – критерій оцінки роботи бурякоцукрового виробництва / М. Д. Хоменко, М. Ф. Калініченко // Цукор України. - 2010. - №3. – С. 41-45.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/28290В статті зроблено анализ про роботу усіх типів дифузійних установок, виявлені проблемні питання щодо підтриманню оптимальних режимах основних параметрів роботи дифузійних установок, наведено рекомендації з їх удосконалення на основі теоретичних викладок і наукових досягнень, з метою підвищення коефіцієнта вилучення цукру, зменшення паливно-енергетичних витрат на технологічні потреби, підвищення якості цукру, зменшення собівартості цукру виробленого із цукрових буряків. The article is an analysis of all types of diffusion plants identified problematic issues to maintain in optimal conditions the main parameters of the diffusion plants, recommendations for improvement based on the theoretical conclusions and scientific advances to improve the sugar recovery rate, reduce the consumption of fuel and energy resources technological needs, improve the quality of sugar, reduce the cost of sugar produced from sugar beets.uk-UKдифузійні установкикоефіцієнт вилучення цукрузменшення витрат паливаякість цукруdiffusion devicesthe coefficient of sugar extractionreducing fuel consumptionthe quality of sugarкафедра технології цукру і підготовки водиКоефіцієнт вилучення цукру – критерій оцінки роботи бурякоцукрового виробництваArticle