Коефіцієнт вилучення цукру – критерій оцінки роботи бурякоцукрового виробництва - Хоменко, Микола Дмитрович; Калініченко, Микола Федорович (My University, 2010)
В статті зроблено анализ про роботу усіх типів дифузійних установок, виявлені проблемні питання щодо підтриманню оптимальних режимах основних параметрів роботи дифузійних установок, наведено рекомендації з їх удосконалення на основі теоретичних викладок і наукових досягнень, з метою підвищення коефіцієнта вилучення цукру, зменшення паливно-енергетичних витрат на технологічні потреби, підвищення якості цукру, зменшення собівартості цукру виробленого із цукрових буряків. The article is an analysis of all types of diffusion plants identified problematic issues to maintain in optimal conditions the main parameters of the diffusion plants, recommendations for improvement based on the theoretical conclusions and scientific advances to improve the sugar recovery rate, reduce the consumption of fuel and energy resources technological needs, improve the quality of sugar, reduce the cost of sugar produced from sugar beets.
Keywords: дифузійні установки; коефіцієнт вилучення цукру; зменшення витрат палива; якість цукру; diffusion devices; the coefficient of sugar extraction; reducing fuel consumption; the quality of sugar; кафедра технології цукру і підготовки води