Development and research of a pneumatic actuator for shut-off valves for food processing equipment - Volodin, Sergiy; Mironchuk, Valeriy; Gavva, Oleksandr M.; Yemelianov, Dmytro (My University, 2023)
The use of the latest process control and management systems is a topical area of development in the food industry. Replacing labour-intensive process circuits of pipeline valves with programmable positioning devices using a 4-20 mA control signal makes it possible to reduce energy and process losses in food production. Використання новітніх систем контролю та управління технологічними процесами є актуальним напрямком розвитку харчової промисловості. Заміна трудомістких технологічних контурів трубопровідної арматури на програмовані пристрої позиціонування з керуючим сигналом 4-20 мА дозволяє зменшити енергетичні та технологічні втрати при виробництві харчових продуктів.
Keywords: кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; системи контролю та управління; програмовані позиціонери; енергетичні та технологічні втрати; пневматичний трубопровідний клапан; експериментальний стенд; зворотний зв'язок; ітераційні методи; регулююча арматура; запірна арматура; лінія низького тиску; control and management systems; programmable positioners; energy and process losses; pneumatic pipeline valve; experimental stand; feedback; iterative methods; control valves; shut-off valves; low pressure line