Омельчук, Євген ОлександровичКрасінько, Вікторія ОлегівнаКрапивницька, Ірина ОлексіївнаСирчин, Сергій2014-11-182014-11-182013Використання целюлолітичних ферментних препаратів для отримання яблучного пектину / Є. О. Омельчук, В. О. Красінько, І. О. Крапивницька, С. О. Сирчин // Наукові праці НУХТ. – 2013. – № 51. – С. 14-20.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18428Досліджено можливість використання целюлолітичних ферментних препаратів для підвищення виходу пектину при обробці пектиновмісної сировини на стадії гідратування. Встановлено вплив концентрації ферментного препарату на вихід пектину, його ступінь етерифікації та молекулярну масу. The possibility of using cellulolytic enzymatic agents for increase of pectin production during the hydration stage of processing of pectin-containing materials was studied. It was detected the influence of the concentration of enzymatic agent on the pectin production, degree of its esterification and molecular weight.uk-UKяблучний пектинвихід пектинумолекулярна масаступінь етерифікаціїцелюлолітичний ферментний препаратapple pectinpectin productionesterification degreemolecular weightcellulolytic enzymatic agentкафедра біотехнології і мікробіологіїкафедра технології цукру і підготовки водиВикористання целюлолітичних ферментних препаратів для отримання яблучного пектинуArticle