Використання целюлолітичних ферментних препаратів для отримання яблучного пектину - Омельчук, Євген Олександрович; Красінько, Вікторія Олегівна; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Сирчин, Сергій (My University, 2013)
Досліджено можливість використання целюлолітичних ферментних препаратів для підвищення виходу пектину при обробці пектиновмісної сировини на стадії гідратування. Встановлено вплив концентрації ферментного препарату на вихід пектину, його ступінь етерифікації та молекулярну масу. The possibility of using cellulolytic enzymatic agents for increase of pectin production during the hydration stage of processing of pectin-containing materials was studied. It was detected the influence of the concentration of enzymatic agent on the pectin production, degree of its esterification and molecular weight.
Keywords: яблучний пектин; вихід пектину; молекулярна маса; ступінь етерифікації; целюлолітичний ферментний препарат; apple pectin; pectin production; esterification degree; molecular weight; cellulolytic enzymatic agent; кафедра біотехнології і мікробіології; кафедра технології цукру і підготовки води