Культурологічний вимір свободи і відповідальності - Бабушка, Лариса Дмитрівна (My University, 2012)
Кінець ХХ ст. початок ХХІ ст. поставили перед людиною нові завдання, пов’язані з самоусвідомленням і визначенням меж власної свободи. В результаті виникає потреба постійного переосмислення проблеми самоідентичності. Це є ключовим моментом розгляду даної проблематики. End of XX century and beginning of XXI century set a more objectives to human, associated with selfwarness and defining the limits of personal freedom. The result is a permanent need for rethinking the problem of self-identity. This is the key point of this research.
Keywords: культурологічний вимір; свобода; відповідальність; cultural dimension; freedom; responsibility; кафедра гуманітарних дисциплін