Антимікробна активність вищих базидіальних грибів - Кудрявець, Євген Валентинович; Ломберг, Маргарита Леонідівна (My University, 2014)
У результаті дослідження антимікробної активності 14 видів макроміцетів виявлено, що у 7 видів антимікробна активність була відсутня. Причиною цього може бути недостатній для накопичення вторинних метаболітів термін культивування базидіоміцетів (10 діб) або використання менш активних штамів. У 8 штамів була виявлена антимікробна активність, що робить їх перспективними для подальших досліджень. The study of antimicrobial activity of 14 species macromycetes found that 7 kinds of antimicrobial activity was absent. This may be insufficient for the accumulation of secondary metabolites term cultivation of basidiomycetes (10 days) or the use of less active strains. The 8 strains was detected antimicrobial activity, making them promising for further research.
Keywords: антимікробна активність; базидієві гриби; макроміцети; antimicrobial activity; basidiomycetes; macromycetes