Фізична культура в системі гуманітарної освіти - Міцкевич, Наталія Іванівна (My University, 2013)
В статті проведено аналіз ролі фізичного виховання в житті сучасного учня. Були досліджені фактори які мають безпосередній вплив на формування здоров'я учня, серед яких заняття фізичною культурою і спортом, сон та харчування, навчання. Також визначено основні аспекти, що впливають на здоровий способу життя. Показано плюси на мінуси ситуації що склалася на сьогодні з молоддю. Зроблено висновки. The article analyzes the role of physical education in the life of a modern student. The factors, which have a direct influence on the formation of student’s health, including physical culture and sports, sleep and nutrition, education, were explored. Also the main aspects which have an effect on a healthy lifestyle are identified. Advantages and disadvantages of the situation that we have today with youth are shown. Conclusions were made.
Keywords: здоров'я; фізичне виховання; спосіб життя; ефективність занять; витривалість; рухові навички; health; physical education; way of life; effectiveness of training; stamina; motor skills; кафедра фізичного виховання