Дегтярьов, Леонід СергійовичБажай-Жежерун, Світлана АндріївнаКуценко, Ю. О.2013-12-162013-12-162010Дегтярьов, Л. Дослідження антиоксидантної активності тонізуючих напоїв/ Л. Дегтярьов, С. Бажай, Ю. Куценко // Наукові праці НУХТ. – 2010. - № 33. - С. 50-52.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12114Описано основні механізми дії біоантиоксидантів фенольної природи у функціонуванні антиоксидантної системи живих організмів, визначено вміст поліфенольних сполук у деяких традиційних напоях та їхню антиоксидантну активність, що проявляється у нейтралізації вільних радикалів. This article highlights the basic mechanisms of the action of phenolic compounds in functioning of the antioxidant system in living organisms, content of poliphenols in some of the traditional beverages, antioxidant activity of these phytochemicals which shows up in neutralization of free radicals.otherантиоксидантна активністькаваокисленнявільні радикалифенольні сполукиantioxidant activitycoffeeoxidationfree radicalsphenolic compoundsДослідження антиоксидантної активності тонізуючих напоївArticle