Руїна - сумна доба державного самогубства - Пітик, Анастасія Михайлівна; Буравченкова, Світлана Борисівна (My University, 2014)
Доба Руїна (1657-1676 роки) - величезна трагедія в історії нашого народу, коли він не тільки втратив реальний шанс створити свою державу, а й зазнав страшенних людських, матеріальних та духовних втрат. Age of Ruin (1657-1676 years) - a huge tragedy in the history of our nation, when he not only lost a real chance to create their own state, but also suffered terribly human, material and spiritual losses.
Keywords: національно-визвольна боротьба; антиукраїнські процеси; кафедра гуманітарних дисциплін