Регресійні рівняння для визначення густини ρ міжкристального розчину сахарози при уварюванні цукрового утфелю - Погорілий, Тарас Михайлович (My University, 2016)
У статті реалізовано один із наступних етапів створення математичної моделі процесу масової кристалізації сахарози. При створенні алгоритму проведення розрахунків із визначення розподілу теплових і дифузійних масових потоків між складовими системи комірок ‘ розчин сахарози-кристал цукру-утфель’ було знайдено регресійні рівняння для густини ρ міжкристального розчину сахарози при уварюванні цукрового утфелю. В отриманих рівняннях густина ρ залежить від поточної температури Т розчину та вмісту сухих речовин у ньому. Кожне із знайдених регресійних рівнянь побудовано на основі обробки експериментальних даних, отриманих рядом авторів із застосуванням методу найменших квадратів. The article describes the further stage of creating a mathematical model of mass crystallization of sucrose. When creating an algorithm for determining the distribution of heat and diffusion mass flows between the components of the cell system of ‘sucrose solution-sugar crystal-massecuite’, the regression equations of distributions were found for density ρ of intercrystalline sucrose solution throughout the sugar massecuite boiling time. In the equations, density ρ depends on the current temperature T of the solution and on dry solids DS contentment in it. Each of the developed regression equations is built on the basis of experimental data obtained by several authors using the method of Ordinary Least Squares.
Keywords: густина; міжкристальний розчин сахарози; регресійне рівняння; density; intercrystalline sucrose solution; regression equation; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування