Візуальний мерчандайзинг (вітриністика) як засіб просування товару - Розумей, Світлана Борисівна; Долюк, Анастасія Володимирівна; Семененко, Катерина Юріївна (My University, 2018)
У статті розкрито сутність поняття «вітрина» як інструменту візуального мерчандайзингу, що сприяє просуванню товару. Визначено основні цілі застосування вітрини у мерчандайзингу та можливості підвищення потоку споживачів за рахунок їх використання. Узагальнено основні види вітрин та визначена їх характеристика. Розглянуто чинники та правила, які застосовуються при виборі ефективної концепції вітрини. Проведено дослідження використання різних видів вітрин у магазинах Києва. The article defines the essence of the concept of «showcase» as an instrument of visual merchandising that promotes product promotion. There were defined main purposes of using of showcases in commodity research and the possibilities of increasing the flow of consumers due to their using. The main types of shop windows were generalized and their characteristics were determined. There were considered the factors and rules that apply for choosing an effective concept of a showcases. There was research of using of different types of showcases in shops of Kiev.
Keywords: візуальний мерчандайзинг; visual merchandising; вітриністика; showcases; потік споживачів; flow of consumers; концепція «message»; concept "message"; експозиція; exposition; кафедра маркетингу