Ультразвукові дослідження набухання крохмалів у воді - Форостяна, Нінель Петрівна; Баглюк, Сергій Володимирович; Лазаренко, Михайло Васильович (My University, 2012)
Розглянуто механізм набухання водорозчинних крохмалів у воді. Запропоновано ультразвуковий метод визначення оптимальної концентрації крохмалю у воді для розроблення раціональних технологій харчоконцентратів швидкого приготування на основі екструдованої крохмалевмісної сировини. The mechanism of the swelling of the water-soluble starch in water is considered. Ultrasonic method for determining the optimal concentration of starch in water for the development of rational technologies of food concentrates of fast preparation, which are based on the extruded starch raw materials, is proposed.
Keywords: екструдовані крохмалі; ультразвукові методи дослідження; ехо-імпульс; кінетика процесу набухання крохмалю; extruded starch; ultrasound methods of research; echo-impulse; kinetics of the starch swelling; кафедра фізики та професійної безпеки