Неруйнівний контроль складу транспортованих в трубопроводі речовин - Данько, Олексій Вікторович; Тарасенко, Сергій Дмитрович; Шуліка, Володимир Панасович (My University, 2001)
Розглянуто ємнісний вимірювальний перетворювач для контролю складу рідких і сипких речовин, які транспортують трубопроводами. Представлені датчики для інтегрального та диференціального контролю складу речовин.

Considered a capacitive transducer for control of the composition of liquid and loose substances, which is transported by pipelines. In the article presented sensors for integral and differential control the composition of substances.
Keywords: ємнісні датчики; контроль складу речовини; перешкодозахищеність; стабільність; точність; capacitive sensors; control of composition of substances; noise immunity; stability; accuracy; кафедра електропостачання і енергоменеджменту