Фролова, Наталія ЕпінетівнаУкраїнець, Анатолій Іванович2012-03-212012-03-212010Фролова, Н. Е. Переробка ефірних олій для отримання натуральних харчових ароматизаторів / Н. Е. Фролова, А. І. Українець // Наука та інновації. - 2010. - Т. 6, № 2. - С. 36-40.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/479Визначені основні світові пріоритети переробки ефірних олій в стабільні натуральні ароматизатори для харчових продуктів. Доведено перспективність перероблення ефірних олій вакуумним фракціонуванням, що дає можливість з однієї ефірної олії отримати серію нових концентрованих ароматизаторів з поліпшеною стабільністю, різних за ступенем збагачення ключовими компонентами. Basic world priorities of essential oils processing to stable natural flavours are determined. Perspectivity of vacuum frac tionating for essential oils processing that allows ob taining from one essential oil series of new concentrated fla vours with improved stability and key components with va rious enrichment levels is proved.uk-UKароматизатортемпература кипінняректифікаціяflavouringboiling pointrectificationкафедра технології оздоровчих продуктівПереробка ефірних олій для отримання натуральних харчових ароматизаторівArticle