Переробка ефірних олій для отримання натуральних харчових ароматизаторів - Фролова, Наталія Епінетівна; Українець, Анатолій Іванович (My University, 2010)
Визначені основні світові пріоритети переробки ефірних олій в стабільні натуральні ароматизатори для харчових продуктів. Доведено перспективність перероблення ефірних олій вакуумним фракціонуванням, що дає можливість з однієї ефірної олії отримати серію нових концентрованих ароматизаторів з поліпшеною стабільністю, різних за ступенем збагачення ключовими компонентами. Basic world priorities of essential oils processing to stable natural flavours are determined. Perspectivity of vacuum frac tionating for essential oils processing that allows ob taining from one essential oil series of new concentrated fla vours with improved stability and key components with va rious enrichment levels is proved.
Keywords: ароматизатор; температура кипіння; ректифікація; flavouring; boiling point; rectification; кафедра технології оздоровчих продуктів