Перспективи виробництва дієтичних паштетів з мяса птиці з використанням рослинних збагачувачів - Березюк, Андрій Сергійович; Лисенко, Ірина Сергіївна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Пешук, Людмила Василівна (My University, 2016)
Найбільш перспективними інгредієнтами для функціональних м'ясних продуктів с харчові волокна, полінснасичені жирні кислоти, вітаміни і мінеральні речовини з огляду на досягнення науки в цій галузі, вдосконалення асортименту може бути досягнуто шляхом скорочення кількості висококалорійних виробів, заміни тваринних жирів на рослинні, поповнення лінійки дієтичних і діабетичних виробів, а також біологічно повноцінних продуктів, багатих незамінними амінокислотами, поліненасиченими жирними кислотами, вітамінами і мінеральними речовинами. By the most perspective ingredients for the functional meat products of с food fibres, полінснасичені fat acids, vitamins and mineral substances of 3 reviews on the achievement of science in this industry, perfection of assortment it can be attained by reduction of amount of high-calorific wares, replacement of adiposes on vegetable, addition to the line of dietary and diabetic wares, and also biologically valuable products rich in irreplaceable amino acids, поліненасиченими by fat acids, vitamins and mineral substances.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; паштет; харчові волокна; м'ясні продукти; pate; food fibres; meat products