Шевченко, Олександр ЮхимовичСімахіна, Галина ОлександрівнаШевченко, Анастасія Олександрівна2021-04-202021-04-202020Шевченко, О. Ю. Оздоровче харчування в контексті продовольчої безпеки в Україні / О. Ю. Шевченко, Г. О. Сімахіна, А. О. Шевченко // Наукові праці НУХТ. – 2020. – Том 26, № 6 – С. 36–43.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/33480У статті розглянуто загальні питання продовольчої безпеки в Україні. Зіставлено погляди різних вітчизняних і зарубіжних науковців на тлумачення терміну «продовольча безпека» та її основних складників. Розглянуто існуючі підходи до аналізу стану продовольчої безпеки в Україні, з’ясовано позитивні тенденції у стабілізації цієї важливої складової національної безпеки, а також констатовано основні недоліки, які необхідно найближчим часом усунути. The paper considers general issues of food security in Ukraine. The views of various domestic and foreign scientists on the interpretation of the term "food security" and its main components are compared. The existing approaches to the analysis of the state of food security in Ukraine are considered, the positive tendencies in stabilization of this important component of national security are found out, and also the basic lacks which need to be eliminated in the near future are stated.otherякістьбезпека харчових продуктівздорове харчуванняхарчова промисловістьпродовольча безпекаqualitysafety of foodstuffsnutrition for well-beingfood industryfood securityкафедра технології оздоровчих продуктівкафедра процесів і апаратів харчових виробництвкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівОздоровче харчування в контексті продовольчої безпеки в УкраїніArticle