Способи перекладу англійських політичних реалій - Бойко, Ганна Анатоліївна (My University, 2012)
Стаття присвячена розгляду англійських політичних реалій та способам їхнього перекладу на українську мову: транскрипції, транслітерації, калькам, в тому числі з додатковим поясненням, приблизному/описовому перекладу. Стаття також торкається англійських політичних реалій, які стали інтернаціоналізмами.

The article deals with English politician realies/ the unit of specific national lexicon and their ways of translation: transcription, transliteration, word-for-word translation with additional explication, transcription by descriptive explaining. The article deals with English politician realies that have become internationalisms.
Keywords: двомовна комунікація; політичні реалії; переклад; транскрипція; транслітерація; кальки; додаткове пояснення; приблизний або описовий переклад; bilinguale communication; politician realies/ the unit of specific national lexicon; translation; transcription; transliteration; word-for-word translation; additional explication; transcription by descriptive explaining; internationalisms; кафедра іноземних мов професійного спрямування