Спосіб виробництва структурованого молочного продукту (Деклараційний патент на корисну модель №8728) - Ковбаса, Володимир Миколайович; Грек, Олена Вікторівна; Савченко, Олександр Аркадійович; Онопрійчук, Олена Олександрівна (My University, 2005)
Спосіб виробництва структурованого молочного продукту, що включає одержання вершків, їх охолодження, внесення природної нормалізаційно-стабілізаційної системи, підігрів, гомогенізацію, пастеризацію, охолодження та фасування, який відрізняється тим, що як природну нормалізаційно-стабілізаційну систему використовують екструдат рису, який в кількості 2-3% до маси готового продукту перед внесенням у молочну основу подрібнюють до стану борошна і піддають набухан¬ню у пастеризованому знежиреному молоці при температурі 42±2ºС із витримкою 15-20 хвилин. The method of manufacturing a structured dairy product that includes getting cream, their cooling, making the natural normalization, stabilization systems, heating, homogenization, pasteurization, refrigeration and packaging, which is characterized by the fact that as a natural normalization, stabilization system is used extrudate rice that at 2 -3% to the weight of the finished product before making milk-based state crushed to flour and subjected to swelling in pasteurized skim milk at a temperature of 42 ± 2 º C for 15-20 minutes delayed.
Keywords: структурований молочний продукт; structured dairy product; нормалізаційно-стабілізаційна система; normalization, stabilization system; екструдат рису; extrudate rice; молочна основа; milk base; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; кафедра технології молока і молочних продуктів