Ковбаса, Володимир МиколайовичГрек, Олена ВікторівнаСавченко, Олександр АркадійовичОнопрійчук, Олена Олександрівна2013-03-052013-03-052005Патент 8728 UA, МПК А23С23/00 Спосіб виробництва структурованого молочного продукту / Ковбаса В. М, Грек О. В, Савченко О. А, Онопрійчук О. О. ; заявник - патентовласник Національний університет харчових технологій. — № u 2005 01398 ; заявл. 15.02.2005 ; опубл. 15.08.2005, Бюл. № 8, 2005 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6759Спосіб виробництва структурованого молочного продукту, що включає одержання вершків, їх охолодження, внесення природної нормалізаційно-стабілізаційної системи, підігрів, гомогенізацію, пастеризацію, охолодження та фасування, який відрізняється тим, що як природну нормалізаційно-стабілізаційну систему використовують екструдат рису, який в кількості 2-3% до маси готового продукту перед внесенням у молочну основу подрібнюють до стану борошна і піддають набухан¬ню у пастеризованому знежиреному молоці при температурі 42±2ºС із витримкою 15-20 хвилин. The method of manufacturing a structured dairy product that includes getting cream, their cooling, making the natural normalization, stabilization systems, heating, homogenization, pasteurization, refrigeration and packaging, which is characterized by the fact that as a natural normalization, stabilization system is used extrudate rice that at 2 -3% to the weight of the finished product before making milk-based state crushed to flour and subjected to swelling in pasteurized skim milk at a temperature of 42 ± 2 º C for 15-20 minutes delayed.uk-UKструктурований молочний продуктstructured dairy productнормалізаційно-стабілізаційна системаnormalization, stabilization systemекструдат рисуextrudate riceмолочна основаmilk baseкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівкафедра технології молока і молочних продуктівСпосіб виробництва структурованого молочного продукту (Деклараційний патент на корисну модель №8728)Other