Вплив транснаціональних компаній на розвиток вітчизняних підприємств - Швед, Тетяна Володимирівна (My University, 2012)
У статті розглянуто сучасний стан функціонування транснаціональних корпорацій на українському ринку. Наведено приклади позитивного та негативного впливу транснаціональних корпорацій на розвиток України. Запропоновано рекомендації щодо розвитку діяльності вітчизняних транснаціональних корпорацій. The theses considers the modern state of functioning of transnational corporations is considered at the Ukrainian market. Examples of positive and negative impact of transnational corporations are made on development of Ukraine. Recommendations offer in relation to development of activity of domestic transnational corporations.
Keywords: транснаціональні корпорації; іноземний капітал; глобалізаційні умови; розвиток підприємств; transnational corporations; foreign capital; globalization conditions; development of enterprises; кафедра економічної теорії