Створення композиції фіточаю «Оздоровчий» та аналіз його органолептичних властивостей - Козлова, Ярослава Володимирівна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна (My University, 2023)
Проведено фармакогностичний аналіз рослинної сировини, яку було використано для створення фітокомпозиції. За результатами якісних реакції,було підтверджено наявність у даній фіто композиції вітаміну С, речовин з Р-вітамінною активністю, пектинових речовин, фенольних сполук та ефірних олій. Органолептичний аналіз фіто чаю «Оздоровчий» здійснено описовим методом. Згідно класифікації, було створено повсякденно-побутовий змішаний чай

A pharmacognostic analysis of the plant material used to create the phytocomposition was conducted. According to the results of qualitative reactions, the presence of vitamin C, substances with P-vitamin activity, pectin substances, phenolic compounds and essential oils in this phytocomposition was confirmed. The organoleptic analysis of "Ozdrovchy" phyto tea was carried out using a descriptive method. According to the classification, an everyday mixed tea was created
Keywords: фіточай; рослинна сировина; показники якості; описові характеристики; phytotea; plant raw materials; quality indicators; descriptive characteristics; кафедра технології оздоровчих продуктів