Козлова, Ярослава ВолодимирівнаБажай-Жежерун, Світлана Андріївна2024-06-242024-06-242023Козлова, Я. Створення композиції фіточаю «Оздоровчий» та аналіз його органолептичних властивостей / Я. Козлова, С. Бажай-Жежерун // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 16 листопада 2023 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2023. – С. 56–58.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43587Проведено фармакогностичний аналіз рослинної сировини, яку було використано для створення фітокомпозиції. За результатами якісних реакції,було підтверджено наявність у даній фіто композиції вітаміну С, речовин з Р-вітамінною активністю, пектинових речовин, фенольних сполук та ефірних олій. Органолептичний аналіз фіто чаю «Оздоровчий» здійснено описовим методом. Згідно класифікації, було створено повсякденно-побутовий змішаний чайA pharmacognostic analysis of the plant material used to create the phytocomposition was conducted. According to the results of qualitative reactions, the presence of vitamin C, substances with P-vitamin activity, pectin substances, phenolic compounds and essential oils in this phytocomposition was confirmed. The organoleptic analysis of "Ozdrovchy" phyto tea was carried out using a descriptive method. According to the classification, an everyday mixed tea was createdukфіточайрослинна сировинапоказники якостіописові характеристикиphytoteaplant raw materialsquality indicatorsdescriptive characteristicsкафедра технології оздоровчих продуктівСтворення композиції фіточаю «Оздоровчий» та аналіз його органолептичних властивостейThesishttps://orcid.org/0000-0002-5382-4842