Modeling of a static mixer in biotechnology production - Shevchenko, Andrii; Prasol, Svitlana; Dolomakin, Yuriy; Babanova, Olena (My University, 2025)
У статичних змішувачах, які також називаються фіксованими або вбудованими змішувачами, рідина перекачується через трубу, що містить стаціонарні лопаті. Ця техніка змішування особливо добре підходить для змішування ламінарного потоку, оскільки вона генерує лише невеликі втрати тиску в цьому режимі потоку. З іншого боку, ця конструкція виключає забруднення рідких речовин через закритий трубопровід.

In static mixers, also called fixed or inline mixers, the liquid is pumped through a pipe containing stationary blades. This mixing technique is particularly well suited for laminar flow mixing, as it generates only small pressure losses in this flow mode. On the other hand, this design eliminates the contamination of liquid substances due to the closed piping system.
Keywords: статичний змішувач; біотехнологія; моделювання; static mixer; biotechnology; modeling; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв