Бойко, Олексій ОлеговичМаксименко, Ірина ФаддеївнаБевз, Вікторія Володимирівна2013-02-132013-02-132011Бойко О. О. Особливості технологічних процесів виробництва пива та етилового спирту / О. О. Бойко, В. В. Бевз, І. Ф. Максименко // Харчова промисловість. – 2011. – № 11. - С. 19-22.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6259Розглянуто особливості процесів виробництва пива та етилового спирту з зернової сировини та меляси. Порівняно технологічні параметри основних етапів виробництва. Оцінені загальні втрати енергії хімічних зв’язків при виробництві пива та спирту. Проведено аналіз енергетичної цінності відходів даних виробництв та доцільності використання їх у тваринництві.The features of processes of production of beer and ethyl spirit are considered from corn raw material and molasses. Comparatively technological parameters of the basic stages of production. The loss of energy of chemical connections is appraised as a result of flowing of alcoholic fermentation, general losses of energy of chemical connections at the production of beer and alcohol. The analysis of power value of wastes of these productions and expedience of utilization of these wastes is conducted in a stock-raising.otherетиловий спиртпивоенергія хімічних зв’язківспиртове бродіннявідходиethyl spiritbeerenergy of chemical connectionsalcoholic fermentationwastesкафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологійкафедра мехатроніки та пакувальної технікикафедра обліку і аудитуОсобливості технологічних процесів виробництва пива та етилового спиртуArticle