Іващенко, Ольга МиколаївнаПоліщук, Галина ЄвгеніївнаОсьмак (Федченко), Тетяна Григорівна2023-05-222023-05-222023Іващенко, О. Застосування сухої крохмальної патоки у складі йогурту питного / О. Іващенко, Г. Поліщук, Т. Осьмак // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 89 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 03-07 Квітня 2023 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2023. – Ч.1. – С. 317https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/40690Проблему формування густої консистенції у йогурті питному зазвичай вирішують шляхом застосування у його складі сухого знежиреного молока або стабілізаторів структури, зокрема модифікованого крохмалю. У той же час, цілком можливо вирішити це питання за рахунок застосування сухої структуруючої крохмальної патоки з неповним гідролізом крохмалю, яка також підтримуватиме баланс у складі йогурту за вмістом сухих речовин. До того ж, крохмальна патока спроможна додатково виконувати роль підсолоджувача у десертних видах йогуртів.otherйогуртпатокакрохмаль модифікованийyogurtmolassesmodified starchЗастосування сухої крохмальної патоки у складі йогурту питногоThesis