Тракало, Тетяна ОлександрівнаШаповаленко, Олег ІвановичЯнюк, Тетяна ІванівнаШаран, Андрій Васильович2021-03-172021-03-172016Амінокислотний склад екструдованих кормових сумішей / Т. О. Тракало, О. І. Шаповаленко, Т. І. Янюк, А. В. Шаран // Хранение и переработка зерна. – 2016. – № 4. – С. 55–59.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32901Досліджено амінокислотний склад екструдованих кормових сумішей із використанням лляного екстракту на основі води. Проведені дослідження показали, що у представлених взірцях екструдованих кормових сумішей для сільськогосподарських тварин присутні всі незамінні амінокислоти, вони є збалансованими за вмістом амінокислотного складу. Розраховано амінокислотний скор і визначено біологічну цінність білка екструдованих кормових сумішей.The amino acid composition of extruded feed mixtures using water-based flaxseed extract was studied. Studies have shown that the presented samples of extruded feed mixtures for farm animals contain all essential amino acids, they are balanced in terms of amino acid composition. The amino acid score was calculated and the biological value of the protein of extruded feed mixtures was determined.otherкафедра технології зберігання і переробки зернаамінокислотний складбілокбіологічна цінністьамінокислоталізинпшеницяводаекстрактproteinamino acid compositionbiological valueamino acidlysinewaterwheatextractАмінокислотний склад екструдованих кормових сумішейArticle