Використанням комп’ютерної колориметрії при аналізі натуральних рослинних пігментів - Романіка, Євгенія Ігорівна; Іванов, Сергій Віталійович; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Петруша, Оксана Олександрівна (My University, 2015)
Колір, як якісна властивість харчового продукту для споживача слугує критерієм натуральності, свіжості, стиглості, рівня технологічної дисципліни у виробництві. Формування кольору у продукті визначається усіма складовими етапами технології, умовами вирощування і первинної обробки сировини, параметрів технологічних процесів та термінів придатності продукції. Color as qualitative properties of the food to the consumer serves as the criterion of naturalness, freshness, maturity, level of technological discipline in production. Formation of color in the product is determined by the phases of all components technologies, growing conditions and initial processing of raw materials, manufacturing processes and parameters shelf life of products.
Keywords: комп'ютерна колориметрія; колір; кольорометричні характеристики; computer kolorometriya; color; colorimetric characteristics; кафедра експертизи харчових продуктів