Вилучення біологічно активних речовин з лікарських трав шляхом екстрагування та настоювання - Жеплінська, Марія Михайлівна; Зоткіна, Лариса Василівна; Біла, Галина Миколаївна; Іщенко, Микола Володимирович (My University, 2012)
В статті наведені результати досліджень з визначення оптимальних параметрів процесів екстрагування та настоювання з лікарських трав біологічно активних речовин, які можна використовувати як компоненти при виробництві напоїв профілактичного призначення.

In the article the resulted results of researches are from determination of optimum parameters of processes of extracting and insisting from medicinal herbares biologically active matters which can be used as components at the production of drinks of the prophylactic setting.
Keywords: екстрагування; настоювання; меліса; календула; макроелементи; мікроелементи; extractings; insisting; melisa; calendula; macronutrients; oligoelementss; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології консервування