Драган, Олена ІванівнаЛозовська, Наталія Миколаївна2021-03-232021-03-232015Драган, О. І. Особливості процесу ідентифікації екологічних аспектів на підприємствах харчової промисловості / О. І. Драган, Н. М. Лозовська // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 3. – С. 45–51.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32996У статті досліджено процес впровадження й функціонування екологічного менеджменту на підприємствах. Виявлено та ідентифіковано екологічні аспекти на підприємствах харчової промисловості, зокрема здійснено їх поділ на прямі й непрямі. Визначено фактори, що впливають на ідентифікацію екологічних аспектів, та охарактеризовано елементи, які необхідно відображати в реєстрі екологічних аспектів підприємства. Сформовано структуру програми природоохоронних заходів щодо контролю та зниження наслідків негативного впливу екологічних факторів на навколишнє середовище. Запропоновано реєстр законодавчих документів, що встановлюють вимоги до системи менеджменту навколишнього середовища на підприємствах харчової промисловості.otherпідприємства харчової промисловостіfood industry enterprisesприродокористуванняnature managementстандарти серії ISO 14001екологічне керуванняекологічні аспектиenvironmental managementenvironmental aspectsприродоохоронна діяльністьenvironmental activitiesкафедра економіки праці та менеджментуОсобливості процесу ідентифікації екологічних аспектів на підприємствах харчової промисловостіArticle