Вирішення задач ресурсозбереження в будівництві шляхом використання якісних виробів із пористих бетонів - Опєкунов, В. В.; Ободович, Олександр Миколайович; Недбайло, Олександр Миколайович (My University, 2010)
Розглянуто деякі науково-технічні аспекти проблеми ресурсозбереження при масовому будівництві та експлуатації енергоефективних (опалюваних) будівельних об’єктів. Звертається увага на необхідність використання виробів із пористих бетонів, насамперед із автоклавного ніздрюватого бетону й гідрофобізованого цементного перлітобетону. Some scientific and technical aspects of a problem resourse saved are considered at mass building and operation of heated building objects. The attention to necessity of application of products from porous concrete, first of all from autoclave cellular concrete and gydrofobian cement perlite is paid.
Keywords: бетон; ресурсозбереження; concrete; resource; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки